Over mij

Over mij

Mijn naam is Daisy Reitsma-van der Zwet, 31 jaar, geboren in Hoorn (NH) maar inmiddels al jaren een ‘oprjochte’ import Fries, getrouwd met Hessel en ‘grutske mem’ van een drie jarig peuter meisje.

Na 10 jaar in de financiële wereld te hebben gewerkt, was het in 2020 eindelijk zover. Tijd om het roer om te gooien! Na een aantal opleidingen te hebben gevolgd, opende ik in december 2020 de deuren van Mevrouw Pollewop – Baby Spa. Vol passie en enthousiasme begon ik aan dit enorme avontuur. Want dat was het zeker. niet alleen de carièrreswitch maar ook om een eigen bedrijf te beginnen tijdens de Coronapandemie.

Wil je het Mevrouw Pollewop-gevoel ook komen ervaren? 

Daisy Reitsma-van der Zwet
Eigenaar

Hoe kom je op het idee om een baby spa te beginnen?

Al vanaf dat ik een klein meisje ben, weet ik dat ik ooit voor mezelf wil beginnen. Toen ik in 2018 zwanger raakte van onze dochter, kwam ik helaas niet op de roze wolk die we hadden gehoopt. Met 19 weken moest ik al de Ziektewet in verband met ziekte. Waar ik dacht na 6 weken wel weer aan het werk te kunnen, liep dit allemaal compleet anders. Na een pittige zwangerschap en zware bevalling ben ik nog 1,5 jaar ziek geweest. Zowel fysiek als later mentaal. En in die twee jaar had ik alle tijd om na te denken over mijn vervolgstappen. Doen waar je echt gelukkig van wordt! Tijd om dromen waar te maken… voor mezelf beginnen, met ouders en kinderen werken en ‘iets’ met coaching. Daar was het idee van een baby spa, zo kon ik de eerste twee dromen afvinken. De derde droom? Die heb ik inmiddels ook waargemaakt en hier lees je later op deze pagina meer over.

Benieuwd naar mijn hele verhaal over de Roze Wolk? Ik schreef er een stuk over voor Ouders.nl

Pippi Langkous
'Ik heb het nog nooit gedaan,
dus ik denk dat ik het wel kan!'

Opleidingen

Cursus Kinderpsychologie

bij NHA
Om het gedrag van de baby'tjes te begrijpen heb ik de Opleiding Kinderpsychologie gevolgd. Welke reactie kun je verwachten bij welke leeftijd en wat is normaal en wat is afwijkend? Op deze manier kan ik de beleving van ouder en kind nog fijner maken!


Docent Babymassage

bij de Mama Academy
De docenten opleiding voor Shantala Babymassage. De opleiding bestaat uit vier praktijkdagen waar je natuurlijk de massage grepen leert maar ook een stuk theorie die belangrijk is voor het welzijn van jouw kindje. Je leert bijvoorbeeld massage grepen om de darmkrampjes van jouw kindje te kunnen verlichten.
Docent Baby Yoga & Zwangerschapsyoga
bij Mums&More
Bij de opleiding Baby Yoga heb ik geleerd hoe kindjes van 6/8 weken tot ongeveer 2 jaar op een speelse manier gestimuleerd kunnen worden in de ontwikkeling.
Als docent Zwangerschapsyoga leer natuurlijk Zwangerschapsyoga geven maar leer je ook enorm veel theorie over zwanger zijn en bevallen.
Baby- en Kinder EHBO

bij het Rode Kruis
Natuurlijk hoop ik de kennis die ik heb opgedaan tijdens deze opleiding nooit ik praktijk te hoeven brengen. Maar wat is het is het enorm fijn dat ik deze theoretische kennis nu heb.
Je leert bijvoorbeeld hoe je om kan gaan met een kindje wat zich verslikt en hoe je een reanimatie van een baby kunt uitvoeren.
De 'derde' droom

'Iets' met coaching

Tijd om dromen waar te maken!

Werken met ouders en kinderen is enorm waardevol maar toch zocht ik ook nog een uitdaging om iets meer de diepte in te gaan. ‘Iets’ met coaching leek me onwijs tof. En daar, daarmee ben ik sinds januari 2022 ook gestart. Ik coach met FlamMEMgo ondernemende moeders naar een ‘flammende’ ondeneming. Ik richt me vooral op zichtbaarheid in de breedste zin van het woord en klantbeleving. Er is hier nog zoveel te winnen voor veel ondernemers. Mag ik jou, als ondernemende ‘mem’ ook te helpen om te leren ‘flammen’ als ondernemer met jouw onderneming? Of ben je benieuwd naar wat ik precies doe? Klik op de link hieronder.