Baby Spa

Mevrouw Pollewop - Baby Spa

Mevrouw Pollewop Baby Spa biedt babys vanaf het moment dat de
navelstomp eraf gevallen is, ongeveer na twee weken, tot ongeveer acht maanden
de mogelijkheid om heerlijk te komen floaten met een neck float. Is jouw kindje
al wat te groot voor de neck float of vind hij of zij het niet meer prettig?
Dan kunnen we overgaan op de chest float. Op deze manier kunnen jullie baby’s
bij Mevrouw Pollewop lekker lang komen genieten. Helemaal afhankelijk van
jullie baby, maar dit zal ongeveer tot één jaar zijn!

Eerst even op de weegschaal! En dan starten we met een heerlijke shantala babymassage van de begeleider. Ik leer jullie hoe je een fijne babymassage kan uitvoeren en waar je op moet letten. Op deze manier genieten zowel jij als jullie baby van een intiem moment samen. De perfecte manier om jullie band nog meer te versterken. Babymassage is namelijk goed voor de hechting tussen ouder en kind! Doordat ik je het leer, kan je het thuis fijn herhalen.

Na de baby massage is jullie kindje helemaal zen en klaar voor een heerlijke float sessie. Rustig trekken we de wasbare zwemluier aan en doen de neckfloat om. Vervolgens laten we jullie baby rustig zakken in het water. Afhankelijk van de reactie van jullie kindje zetten we de bubbels aan. Geen kindje is hetzelfde dus kijken we steeds hoe jullie kindje reageert. De floatsessie duurt maximaal 30 minuten maar het kan zijn dat jullie kindje eerder aangeeft dat het genoeg is geweest. We kijken
samen goed naar wat jullie kindje aangeeft zodat we hier naar kunnen handelen.
Om de ervaring zo ontspannen mogelijk te laten verlopen voor zowel
jullie als begeleider als jullie baby.

Als jullie baby klaar is met floaten kunnen jullie hem of haar, rustig afdrogen en aankleden. Vervolgens kunnen jullie helemaal zen weer naar huis! Mocht je het fijn vinden om nog even te voeden of even te zitten voor je weggaat? Geen probleem er is een aparte voedingskamer waar je nog even kan voeden!

Mevrouw Pollewop informatie

Goed om te weten...

Water

Voor iedere float sessie wordt het badje schoongemaakt en natuurlijk gevuld met schoon water! Zo kan iedere baby lekker fris floaten. 

De temperatuur van het water is tussen de 35 en 37 graden.

Rolstoel

Mevrouw Pollewop – Baby Spa is uiteraard goed toegankelijk voor kinderwagens. Maar ook is het pand rolstoelvriendelijk!

De deuren in het pand zijn rolstoelvriendelijk en zo is er ook een rolstoelvriendelijk toilet.

Wasbare luiers

Er wordt gebruik gemaakt van wasbare luiers. Dit om op dit vlak duurzaam bezig te zijn! De wasbare luiers worden gewassen met Neutral wasmiddel. 

Ook de overige textiel goederen worden gewassen met Neutral.

Positieve effecten

Er zijn veel positieve effecten van de babymassage en het floaten op jullie kindje. Het is natuurlijk per kindje verschillende welke positieve effecten jullie gaan ervaren. Omdat er zoveel positieve effecten zijn, hebben we gekozen om er hier een aantal te noemen. Ben jij benieuwd naar andere positieve effecten? Stuur mij gerust een berichtje!

Is jullie kindje dysmatuur of prematuur geboren? Juist voor deze kindjes kan floaten een enorm positief effect hebben op de groei en het immuumsysteem. Ik snap dat het voor jullie spannend en kwetsbaar voelt met jullie kleintje. Mocht je graag willen komen maar wat vragen hebben, stuur ook dan gerust een berichtje..

Ontspanning

Versterkt de band

Verminderen van krampjes

Reflux

Verminderen van krampjes & Obstipatie

Zelfvertrouwen & Zelfbewustzijn

Verbeteren slaap (duur en intensiteit)

Spierontwikkeling

Wanneer raden wij af om te komen?

In deze Corona-pandemie is het natuurlijk extra belangrijk dat we om onze eigen en elkaars veiligheid denken.. Hebben jullie Corona gerelateerde klachten of andere indicatoren die volgens het RIVM een no go zijn? Dan zijn jullie helaas niet welkom bij Mevrouw Pollewop – Baby Spa. We verplaatsen dan de afspraak, maar probeer zo vroeg mogelijk te annuleren. Dan kunnen andere wachtenden baby’s jullie plekje innenmen.

Daarnaast zijn er nog een aantal andere indicatoren wanneer wij afraden te komen!

Binnen 48 uur na een inenting

De weerstand van een baby kan na een vaccinatie tijdelijk wat lager zijn. Daarom raden wij het af om binnen 48 uur na een vaccinatie komen!

Open huid, blauwe plekken, recent genezen wonden en infecties.

Een bezoek aan Mevrouw Pollewop moet een ontspannen en relaxed gevoel. Bij bovenstaande zaken kan het zijn dat de fysieke situatie verslechterd. Aangezien we dit natuurlijk niet willen, raden we jullie aan om dan een andere keer te komen!

Hart- en vaatziekten

Bij sommige hart- en vaatziekten bij baby's kan het gevaarlijk zijn om naar een baby spa te gaan. Wij raden jullie aan om dit te overleggen met de behandeld arts. Als de arts bij hart- en vaatziekten geen problemen ziet om een baby spa te bezoeken, neem dan voor jullie bezoek contact met mij op!

Praktische informatie

·      Mevrouw Pollewop heeft een aparte voedingskamer. Wanneer jullie naar de baby spa komen worden jullie daar eerst ontvangen met een kopje koffie of thee en is het mogelijk om jullie kindje nog te voeden. Er is een magnetron, flessenwarmer, stromend water en eventueel een koelkast. Wel raden we jullie aan om niet vlak voor de behandeling te voeden als het niet echt nodig is. Het is niet fijn om met een vol buikje meteen een massage te ondergaan. Maar als het toevallig zo uitkomt, is het natuurlijk niet anders!
Ideaal is om maximaal een uur voor de sessie de laatste voeding te geven. Zo is
de voeding al gezakt en kan jullie kindje met een goed gevuld buikje lekker
gaan genieten! De voedingskamer is ongeveer 15 minuten voor het begin van de
sessie toegankelijk!


·      Bij Mevrouw Pollewop ligt er voor iedere baby een setje klaar om te gebruiken voor de sessie. Dit setje bestaat uit een hydrofiele doek, bad cape en wasbare luier. Alle textiel producten bij Mevrouw Pollewop worden gewassen met Neutral. Mocht je graag jullie kindje een eigen zwemluier of een badpakje of iets dergelijks aan willen doen, is dit uiteraard mogelijk.


·      Uiteraard is er tijdens de babymassage massage olie beschikbaar.


·      Het is aan te raden om zelf wel gewone luiers en eventueel voeding mee te nemen.

·      En als laatste… natuurlijk is het geweldig om mooie herinneringen op foto vast te leggen, maar houd er wel rekening mee dat je andere baby’s en ouders niet ongevraagd op de foto zet. En deel je je foto op de socials? Tag je Mevrouw Pollewop dan ook? Wij houden namelijk ook van mooie herinneringen!