Het concept

Het concept

Jaarlijks gooit een Nederlander gemiddeld 40 kledingstukken. Een enorm aantal natuurlijk, maar wanneer jij kinderen hebt en vooral kleine kinderen kan dit aantal nog veel hoger liggen. Ze groeien onwijs snel, krijgen een eigen smaak of vinden iets niet lekker zitten en weigeren het te dragen.

Onwijs zonde om het dan weg te gooien. Hoe tof én duurzaam zou het zijn als een ander kind de ‘oude’ kleding van jouw kind kan dragen. En daarom is Mevrouw Pollewop ontstaan.

Daarnaast is nieuwe kleding natuurlijk ook best prijzig. Hoe tof is het om duurzaam te winkelen tegen een relatief ‘klein’ prijsje? Dat is win-win toch?

Wist je dat? Wanneer jij jouw kleding bij Mevrouw Pollewop inbrengt en er een kledingstuk wordt verkocht, jij 50% van de verkoopwaarde ontvangt als shoptegoed in de winkel van Mevrouw Pollewop?

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Inbrengen

Kleding over? Dan kun jij jouw kleding inbrengen. Kleding wordt gewassen en heel ingeleverd. Houd altijd in je achterhoofd: 'Zou ik dit zelf kopen?' Niet? Dan is het waarschijnlijk niet meer geschikt om in te brengen.

Verkopen

Als jij jouw kleding hebt ingebracht, ga ik aan de slag! Ik zorg dat de kleding geprijsd wordt en de kleding in het systeem wordt gezet. Vervolgens wordt de kleding in de winkel gehangen en op de webshop gezet.

Shoppen

Yes! Zijn er items van jou verkocht? Dan kun jij jouw shop tegoed gebruiken om lekker zelf nieuwe kleding voor jouw kind uit te zoeken. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon betalen hoor, geen probleem!

Niet verkocht?

Helaas, wordt niet alles verkocht. Tijd om kleding dan weg te gooien? Nee zeker niet! Je kunt kiezen om jouw kleding te doneren aan het goede doel of om de kleding zelf weer op te halen en kun je het zelf misschien weggeven!