Goede doelen

Wie goed doet, goed ontmoet.

Helaas wordt niet alle kleding verkocht door Mevrouw Pollewop. Als je jouw kleding komt inbrengen, kun je kiezen of jij jouw ‘overgebleven’ kleding weer komt ophalen of dat je deze wil retourneren. Ook als kleding niet meer verkoopbaar is, denk aan gaatjes of vlekken, wordt de kleding gedoneerd aan het goede doel. Welke doelen dat zijn, lees je op deze pagina.

Stichting Babyspullen

Maanden lang wordt je buik steeds boller. Getrappel, hikjes, gedraai en geduw kondigen het kleine leven aan dat groeit in je buik. En dan ben je ineens moeder. Zo onwennig, maar ook zo vertrouwd.

Maar wat als je in plaats van genieten, constant stress krijgt van het idee of je wel genoeg luiers kunt kopen voor de hele week. Of dat je stiekem hoopt dat je kleintje niet te snel groeit, omdat jij in de volgende maat alleen maar één shirtje hebt liggen en geen budget hebt voor meer.

Die stress gun je niemand. Zeker niet een pasgeboren baby.

Met Stichting Babyspullen willen we de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. We zamelen landelijk gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Deze pakketten verstrekken we via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben.

 

 

 

Leger des Heils

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kilo kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen wij onder de naam ‘ReShare’, “opnieuw delen”. Doneer dus ook jouw kleding aan het Leger des Heils!

Wat doet het Leger des Heils met kleding?

– We geven kleding gratis weg aan mensen in nood. In Nederland, maar ook in het buitenland.

– We verkopen kleding tegen sociale prijzen in onze tweedehands kledingwinkels.

– Kleding/textiel gaat naar sorteerbedrijven, daar krijgen wij geld voor. Met dit geld steunen we het hulpaanbod van het Leger des Heils, zodat de meest kwetsbare mensen in onze samenleving worden geholpen.

 

Wat doneert Mevrouw Pollewop aan
de Stichting Babyspullen?

Mevrouw Pollewop doneert alle kleding die heel is en schoon in de maten 44 tot en met 92/98 aan de Stichting Babyspullen. Grotere maten neemt de Stichting Babyspullen niet aan. 

Wil jij zelf ook doneren aan de Stichting Babyspullen?

Wat doneert Mevrouw Pollewop aan
het Leger des Heils?

Mevrouw Pollewop doneert kleding die niet meer geschikt is voor de verkoop, bijvoorbeeld door gaten of vlekken aan het Leger des Heils. Daarnaast gaan alle kledingstukken groter dan maat 92/98 hier naar toe.

Wil jij zelf ook doneren aan het Leger des Heils?

Ik doneer graag!

Maar het zou natuurlijk het allertofste zijn, wanneer alle kleding verkocht wordt. Wil jij daarom ook meteen shoppen?