Informatie

Een floatsessie of een vriendjesdate boeken, dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar hoe werkt het eigenlijk bij Mevrouw Pollewop? Hoe verloopt een sessie? En wat moet ik allemaal meenemen? 

Op al die vragen geef ik antwoord op deze pagina. 

Ben je al onwijs enthousiast en kun je eigenlijk niet wachten om te komen floaten? Boek dan hieronder meteen jouw afspraak. Je kunt deze pagina natuurlijk altijd achteraf doorlezen!

Hoe werkt het bij Mevrouw Pollewop?

Ik vind het onwijs belangrijk dat jullie maar zeker jullie kindje optimaal kan genieten van een floatsessie. Daarom is de baby spa ruim opgezet en is er voldoende ruimte voor de kinderwagen en andere spullen die je mee wil nemen. Daarnaast is er voor broertjes en/of zusjes een speelhoek zodat zij ook heerlijk kunnen spelen. 

Jouw kindje is het allerbelangrijkste.

Ieder kindje is weer anders en heeft andere dingen nodig om optimaal te kunnen genieten. Ik zal daarom altijd naar jouw kindje en jullie verhaal luisteren om de juiste massage technieken en floatband te kiezen. Samen maken we er een succes van!

Iedere sessie is privé.

Tijdens jullie floatsessie zijn er geen andere ouders en kindjes in de baby spa. Op deze manier heb ik alle tijd en aandacht voor jullie. En kunnen jullie optimaal van elkaar genieten zonder andere afleidingen!

Foto 1 Finn

Direct een afspraak maken?

Ben je ook helemaal enthousiast geworden en wil jij graag met jouw spetter komen floaten? Of wil jij jouw spetter samen met een vriendje laten floaten? Dat snap ik helemaal! In de online agenda kun je direct zien welke plekjes nog beschikbaar zijn en jouw afspraak inplannen.

Foto 2 Afspraak maken

Hoe gaat zo'n sessie precies in zijn werk?

Van boeken tot bezoeken en van aankomst tot vertrek.

Hoera! Jij hebt een afspraak bij Mevrouw Pollewop gepland en komt binnenkort met jouw spetter lekker floaten. Als allereerst ontvang je na het boeken direct een bevestiging per e-mail. In deze e-mail wordt de afspraak bevestigd. Zo weet je altijd zeker dat het boeken goed is gegaan. En dan is het aftellen naar de afspraak.

Het is bijna zover… De dag voorafgaand aan de afspraak ontvang je per e-mail nog een reminder van de door jouw gemaakte afspraak met een beschrijving van de locatie. Zo weet jij in ieder geval waar je de dag erna moet zijn!

 

Dé dag van de afspraak

Vandaag is het de dag van jullie afspraak. Als jullie komen aanrijden, kun je om het gebouw heenrijden om bij het parkeerterrein te komen voor de deur. Je kunt hier gratis parkeren!

Vervolgens loop je naar de ingang, waar je een bel kunt vinden. Als jullie aanbellen, kom ik jullie ophalen.

 

Zodra ik er helemaal klaar voor ben, neem ik jullie mee naar de baby spa. Aan de grote tafel doen we eerst een kopje koffie of thee. Ik zal jullie hier natuurlijk vragen hoe het met jullie kleine spetter gaat maar ook hoe de zwangerschap en bevalling zijn geweest. Mogelijk is dit belangrijke informatie om de floatsessie zo fijn mogelijk te laten verlopen. Ook zal ik jullie uitleggen hoe de sessie exact in zijn werk gaat. 

En dat ga ik hier natuurlijk ook omschrijven.

Foto 3 Nice, Melanie en Noa
Foto 4 Masseren
Dé sessie

Jouw kindje mag lekker uitgekleed worden op het aankleedkussen. Daarna is er de gelegenheid om jouw kindje even te wegen. 

Als jouw kindje weer lekker op het aankleedkussen ligt, smeer ik twee druppeltjes massage olie in de elleboogplooien van jouw kindje. Dit moet een aantal minuten intrekken. Op deze manier controleer ik of jouw kindje niet allergisch is voor de natuurlijke massage olie waarmee we gaan masseren.

Is jouw kindje niet allergisch? Dan kunnen we beginnen met workshop Shantala Babymassage. Jij mag zelf jou kindje masseren terwijl ik het voor doe op de pop. Vaak duurt een massage voor de eerste keer niet langer dan 5 à 10 minuten. We willen natuurlijk niet dat jouw kindje alweer moe is voor hij of zij in bad gaat.

Tijd om in bad te gaan

Na de massage is het tijd om de band om te doen. Of dit een neckfloat, chestfloat of een zitfloat is, is afhankelijk van jouw kindje. Bij een neckfloat doen we de float om op het aankleedkussen. Jij probeert jouw kindje zoveel als mogelijk in een zitpositie vast te houden zodat ik van achter de band kan omdoen. Bij een chestfloat lig ik de float op de commode neer en zal ik jouw kindje vastmaken. En de zitfloat? Die ligt al in het water en daar kunnen we jouw kindje zo in laten zakken.

Soms is het in het begin even spannend maar de meeste kindjes zijn binnen 10 seconden gewend en dan kan het echte genieten beginnen. Jullie met een kopje thee of koffie heerlijk genieten van jullie spetter die zich door het badje beweegt.

En ik? Ik ben op de achtergrond aanwezig om te kijken of alles goed blijft gaan en maak, als jullie dat leuk vinden, foto’s.

Hoelang een kindje kan floaten? Dat is helemaal afhankelijk van jouw kindje. De meeste kindjes floaten tussen de 10 en 30 minuten.

Foto 5 in bad
Foto 6 bij mem
Afdrogen en de kleertjes weer aan

Dan is het alweer gedaan met de pret. Ik zal jouw kindje uit het water tillen en de floatband losmaken. Tijd om weer afgedroogd te worden en de kleertjes weer aan te trekken. Meestal niet het meest leuke karweitje, want het is toch wel wennen van lekker warm water naar een ‘koude’ ruimte. Gelukkig is de ruimte vaak wat warmer dan thuis, namelijk 23 graden, waardoor het warmte verschil niet té groot is.

Eenmaal afgedroogd en weer in de kleertjes is het tijd om de sessie alweer af te ronden. Maar, misschien heeft jullie kindje ondertussen alweer zin om te drinken. Dat kan! Na iedere sessie is er de mogelijkheid om jouw kindje te voeden. Afhankelijk van de agenda kan dit in de voedingsruimte in de baby spa of in een aparte ruimte.

 

Belangrijk om verder nog te weten

Hydrofiele doeken, badcapé en zwemluier

Deze hoef je niet mee te nemen. Dit ligt allemaal klaar om te gebruiken. Natuurlijk mag je wel altijd een eigen badpak of zwembroek meenemen voor jouw spetter.

Voeding

Kindjes hebben vaak na het floaten honger gekregen. Neem daarom altijd een extra voeding mee als je flesvoeding geeft. Er is altijd gelegenheid om na de sessie te voeden.

Rolstoeltoegankelijk

Mevrouw Pollewop bevindt zich op de begane grond en is rolstoeltoegankelijk. Er zijn binnen geen drempels en is een rolstoeltoegankelijke toiletruimte.

Parkeren

Er is altijd genoeg parkeerruimte. Parkeren bij Mevrouw Pollewop is dan ook gratis.

Veelgestelde vragen

Floaten er meerdere kindjes tegelijk?

Nee! Wanneer jij kiest voor een floatsessie hebben jullie de gehele baby spa tot jullie beschikking en zullen er geen andere ouders en kindjes aanwezig zijn. Ook bij een Vriendjesdate zijn jullie alleen samen in de baby spa.

Hoe warm is het water?

De temperatuur van het water is tussen de 35 en 37 graden. Het water bevat geen chloor.

Wat moet ik meenemen?

Neem je luiertas en eventueel een extra voeding mee naar de afspraak. Een zwemluier, hydrofiele doeken en een badcape liggen al voor je klaar! Maar je mag natuurlijk altijd een zwembroek of badpakje meenemen voor jouw spetter.

Ik heb een cadeaubon, moet ik dit van tevoren aangeven?

Het is niet nodig om vooraf aan te geven dat je in het bezit bent van een cadeaubon. Tijdens de afspraak verrekenen we deze.

Is Mevrouw Pollewop rolstoel toegankelijk?

Mevrouw Pollewop is rolstoel toegankelijk en er is ook een rolstoelvriendelijke toiletgelegenheid.

Kan ik parkeren bij Mevrouw Pollewop?

Je kunt bij Mevrouw Pollewop voor de ingang parkeren én parkeren is gratis.

Wanneer mag een kindje niet komen floaten?

- Als de navel nog niet goed geheeld is;
- Binnen 48 uur na een vaccinatie;
- Koorts;
- Open wonden;
- Infecties.

* Heeft jouw kindje hart en/of vaatziekten of geopereerd aan het hartje? Overleg dan met jullie arts of jullie kindje mag komen floaten.

Wat zijn de kosten?

Een floatsessie kost € 55,- en een Vriendjesdate kost € 100,-.

Mogen broertjes en/of zusje meekomen?

Jazeker, er is genoeg ruimte (en speelgoed) om te zorgen dan broertjes en/of zusje een fijne tijd hebben tijdens de floatsessie. En als ze willen mogen ze zelfs helpen.

Ik zie veel foto's op sociale media voorbij komen, is dat standaard?

Nee! Voor elke sessie vraag ik of het akkoord is dat ik foto's maak en of ik deze mag gebruiken sociale media. Wil jij wel graag foto's maar wil je niet dat ze op sociale media geplaats worden? Geen probleem, dan ontvang jij een linkje waar alleen jij ze kunt downloaden.

Geboekt! En nu?

Na het maken van een afspraak ontvang je een bevestiging per e-mail. De dag voor de afspraak ontvang je een afspraak-reminder en een locatiebeschrijving. En dan zie ik je snel!

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Check dan de pagina met ‘Veelgestelde vragen’ of neem contact met mij op.

Hoe hebben andere klanten het ervaren?

Gebaseerd op 222 recensies.
annemaryn lendway
annemaryn lendway
07/08/2022
Bij Mw Pollewop is het altijd super fijn, leuk en gezellig! Je kan zien dat ze dit werk met veel liefde en passie doet! Wij zijn hier nu voor de 2e keer geweest, maar komen zeker nog een keer terug!
Jolanda Huitema
Jolanda Huitema
04/08/2022
Hele leuke babyspa. Onze dochter vond het een prettige ervaring. Eigenaresse die deed het super leuk en nam genoeg tijd voor de spasessie. Zeker aan te raden!
Daisy Storm
Daisy Storm
30/07/2022
Hele fijne ervaring! Onze kleine van 6 maanden heeft zo genoten! Deze plek is zeker aan te raden, en wij komen zeker terug! 🤎
Bianca De Bruin
Bianca De Bruin
29/07/2022
Erg verzorgde en gezellige babyshower bij Daisy 'geboekt'. Ze is erg betrokken en vriendelijke !
Leanne Barelds
Leanne Barelds
29/07/2022
Een gezellige babyshower gehad! Raad het zeker aan om hier naar toe te gaan😊
Lyanne de Roos
Lyanne de Roos
23/07/2022
Mooie locatie, fijne sfeer, netjes en schoon. Onze zoon van 10 weken heeft heerlijk genoten en lekker diep geslapen na de float sessie.
Jitske Starkenburg
Jitske Starkenburg
23/07/2022
Reinalda Lem
Reinalda Lem
23/07/2022
Tessa Liemburg
Tessa Liemburg
21/07/2022
Superleuke float sessie en babymassage gehad! Een echte aanrader! ☺️
Afke Pietersma
Afke Pietersma
20/07/2022
Wat een top ervaring. Daisy keek goed naar de baby zijn behoeften, de sfeer was ontspannen en de baby heeft genoten dus mama ook. Zeker een aanrader voor alle mama's om mee te maken

En... wanneer komen jullie langs om ultiem te genieten met én van jullie spetter?